Siara, czyli pierwsze mleko produkowane przez krowy po porodzie, jest nieocenionym źródłem przeciwciał, substancji odżywczych i bioaktywnych składników wspierających zdrowie nowonarodzonych cieląt. Jakość i ilość siary mają najważniejsze znaczenie dla zapewnienia ich prawidłowego rozwoju i odporności. Opisujemy najważniejsze czynniki wpływające na produkcję siary u krów mlecznych oraz praktyki, które pozwalają na poprawę jej jakości.
Jak zwiększyć produkcję i jakość siary krów?
cenyrolnicze.pl 5 godzin temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Jak zwiększyć produkcję i jakość siary krów?
Powiązane
Kukurydza – podsumowanie sezonu 2024
6 godzin temu
Polecane
Zmienne szczęście. 19-letnia Polka ma czego żałować
48 minut temu
Celt ujawnił kulisy gry w Maladze. "Świątek nie mogła spać"
1 godzina temu
Polska gwiazda zachwyciła fanów. Posypały się komentarze
1 godzina temu
Jak policja została wykorzystana w covidzie?
1 godzina temu
Koleżanki Magdaleny Stysiak zapłaciły za rozkojarzenie
1 godzina temu