Przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym dla doradców rolniczych z łódzkiego, mazowieckiego i lubelskiego

cdr.gov.pl 1 miesiąc temu

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie działając w konsorcjum z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu ogłasza nabór na bezpłatne studia podyplomowe pt. "Przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym” organizowane w ramach poddziałania 2.3. „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem i usługi z zakresu zastępstw” objętego PROW 2014-2020.
Głównym celem studiów jest przekazanie doradcom rolniczym wiedzy i podniesienie ich kwalifikacji zawodowych w zakresie wymagań dotyczących uruchamiania i prowadzenia działalności produkcji i sprzedaży żywności w zakładach o małej zdolności produkcyjnej.

Ramowy program studiów podyplomowych obejmuje 247 godzin dydaktycznych w tym 97 godzin wykładów i 140 godzin zajęć praktycznych – ćwiczeń oraz 15 godzin na wykonanie pracy dyplomowej, egzamin i obronę pracy dyplomowej. Studia będą prowadzone w systemie niestacjonarnym.

Uczestnikami studiów podyplomowych mogą być wyłącznie osoby zatrudnione w podmiotach doradztwa rolniczego mających siedzibę na terenie makroregionu składającego się z województw: łódzkiego, mazowieckiego i lubelskiego, zajmujące się zawodowo doradzaniem rolnikom i właścicielom lasów, zwani dalej doradcami, zatrudnione w podmiotach publicznych, prywatnych lub prowadzące działalność w zakresie doradztwa rolniczego w ramach samozatrudnienia.

Więcej...

Idź do oryginalnego materiału