Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną produkcję zrównoważoną, która spełnia wysokie standardy dobrostanu zwierząt, ograniczania emisji gazów cieplarnianych (GHG) oraz identyfikowalności w ramach systemu QMP (Quality Meat Program).
Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
cenyrolnicze.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
Powiązane
Polecane
W piątek rusza kolejna edycja Pucharu Lavera
34 minut temu
Seul. Sorana Cirstea pierwszą rywalką Igi Świątek
53 minut temu
Czekała dwa dni. Oto pierwsza rywalka Świątek w Seulu
58 minut temu
Jedna wizyta w aptece i ochrona na cały sezon…
1 godzina temu
Wielkopolska zachęca do szczepień przeciw HPV [WIDEO]
1 godzina temu