Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną produkcję zrównoważoną, która spełnia wysokie standardy dobrostanu zwierząt, ograniczania emisji gazów cieplarnianych (GHG) oraz identyfikowalności w ramach systemu QMP (Quality Meat Program).
Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
cenyrolnicze.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
Powiązane
Ceny świń spadają. Skąd te nadwyżki wieprzowiny w Europie?
1 godzina temu
Rolnictwo z Satelity [INFOGRAFIKA]
1 godzina temu
Polecane
Wielka bitwa dobiegła końca. Po gigancie nie ma już śladu
1 godzina temu
Iga Świątek jak ekspres. Jest pierwsze zwycięstwo w Wuhan
1 godzina temu