Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną produkcję zrównoważoną, która spełnia wysokie standardy dobrostanu zwierząt, ograniczania emisji gazów cieplarnianych (GHG) oraz identyfikowalności w ramach systemu QMP (Quality Meat Program).
Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
cenyrolnicze.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
Powiązane
Zwrot akcyzy na prostszych warunkach. Kto może skorzystać?
1 godzina temu
Jaką granicę ceny postawił rynek?
1 godzina temu
Zboże do silosów czy do skupu?
2 godzin temu
Polecane
Główny ekonomista Moody's ostrzega: Ameryka na krawędzi
34 minut temu
Czy lekarze są przeciwni szczepieniom w aptece? Wyjaśniamy
1 godzina temu