Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną produkcję zrównoważoną, która spełnia wysokie standardy dobrostanu zwierząt, ograniczania emisji gazów cieplarnianych (GHG) oraz identyfikowalności w ramach systemu QMP (Quality Meat Program).
Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
cenyrolnicze.pl 2 dni temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
Powiązane
Agro-Tech Minikowo 2025: kiedy i jakie atrakcje?
3 godzin temu
Polecane
Iga Świątek zapytana o "luksusy". Niespodziewana odpowiedź
1 godzina temu
Modernizacja Orlika w Końskich pod znakiem zapytania
2 godzin temu