Swobodny dostęp do zdrowej i relatywnie taniej żywności wciąż nie jest czymś powszechnym w skali globu, i wymaga interdyscyplinarnego podejścia, współpracy państw i firm z organizacjami międzynarodowymi, a także zapewnienia odpowiedniego finansowania przedsiębiorstwom z branży rolnej – przekonują autorzy monografii „Współczesne wyzwania bezpieczeństwa żywnościowego”.
- Strona główna
- Finanse i gospodarka
- Dostęp do żywności wciąż jest problemem
Powiązane
Od obowiązku do przewagi. Jak KSeF zmieni polski biznes
35 minut temu
Wraca temat handlu z Ukrainą. Ważna umowa na stole
56 minut temu
„Holding Tuska” znów na czerwono. PGE ciąży, banki błyszczą
1 godzina temu
Polecane
Szczyt zachorowań na Covid – 19 coraz bliżej
26 minut temu
Mecz Igi Świątek już "rozstrzygnięty". Poszło w świat
1 godzina temu
Sabadell-BBVA: Decisión final sin conocer impacto fiscal
1 godzina temu