W Poznaniu przy ul. Głogowskiej wystartował drugi w Polsce lokal z markami Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni i Szałata i Szok.
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni to piekarnio-kawiarnia (z pieczywem, przekąskami słonymi i słodkimi, daniami gotowymi i kawą). Szałata i Szok to fit point (z zielonym i owocowym menu – „szałatkami”, „szokami” i „szotami”).
Jeżeli chodzi o architekturę, postawiono na ceramikę, drewno, metaloplastykę i szkło. Całość ma tworzyć wygodne miejsce do odpoczynku, spotkań, pracy.

Rozwój nowego konceptu
Ostatnie miesiące zespół Enata Bread pracował nad listą potencjalnych lokalizacji, projektem architektonicznym, sporządzeniem menu, pozyskaniem partnerów biznesowych, wyznaczeniem systemu identyfikacji wizualnej dla nowej marki.
Szałata i Szok stanowi naturalne rozwinięcie konceptu Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni, ale przede wszystkim strategii, którą Enata Bread buduje od kilku lat oferując produkty idealne na śniadanie, lunch i kolację – na każdą porę dnia. Szałaty i Szoki są przygotowywane na życzenie gości, z możliwością miksowania składników.
Enata Bread, czyli właściciel takich marek jak m.in. Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni oraz Bakery, kontynuuje rozwój sieci. Do 2030 roku spółka chce zainwestować ok. 200 mln zł. Dzięki temu sieć ma się rozrosnąć do ok. 400 lokalizacji.