W piątkowy wieczór, 13 czerwca 2025 r., przestrzenie Hotelu HP Park Plaza i Restauracji Panorama we Wrocławiu wypełniły się smakami, muzyką i atmosferą pełną dobrej energii. Wszystko za sprawą drugiej edycji Fruit Cocktail Festival – wydarzenia, które po raz drugi połączyło pasjonatów koktajli, kulinariów, muzyki i klimatycznych spotkań. Całość wydarzenia poprowadził Dyrektor Hotelu Przemysław Biechowiak.
Motyw przewodni tegorocznego festiwalu – „Cztery żywioły: między niebem a ziemią” – stał się inspiracją dla całego wieczoru. Goście mieli okazję spróbować autorskich koktajli i zakąsek odzwierciedlających charakter i smak żywiołów: Ognia, Wody, Powietrza i Ziemi.
Wśród nich znalazły się m.in. pikantna truskawkowa margarita podana z zakąską – ognistym chorizo i pieczonym ananasem (Ogień), shot wiśniowo-cytrusowy w stylu Kamikaze w zestawie z grillowanym śledziem, koprem włoskim i arbuzem (Woda), reinterpretacja Bees Knees z nutą yuzu oraz wędzona pierś z kaczki na żelce z jałowca i pomarańczy (Powietrze), a także koktajl na bazie jabutikaba z nutą jeżyn w komplecie z musem truflowym z dodatkiem owoców leśnych i ciemnej czekolady (Ziemia).
Dużą atrakcją wieczoru był live cooking z udziałem Szefa Kuchni Dawida Sabaja oraz kucharzami: Dianą Paszkiewicz oraz Jackiem Bujnowskim, którzy na oczach gości przygotowywali, m.in. jagnięcinę z pieczonym batatem i sosem porto oraz doradę z grillowanymi warzywami.
Za festiwalowy bar odpowiadał barman Mateusz Piskorski wraz z Dyrektorem Gastronomii Darkiem Serwatką, który nie tylko serwował efektowne koktajle. Mateusz zorganizował też prawdziwie ognisty pokaz barmański. W strefie kawowej doświadczeni bariści Robert Wcisło i Robert Dudkiewicz z Art. Caffe serwowali aromatyczne kawy specialty.
Wieczór uświetnił koncert duetu Second Line – Łucji Skibniewskiej i Marka Waszczyńskiego, którzy połączyli bluesową ekspresję z elementami jazzu. Nie zabrakło również strefy relaksu prowadzonej przez SPA Masaje, a także konkursów z nagrodami, przestrzeni do zabawy i wielu okazji do rozmów.
Fruit Cocktail Festival ponownie udowodnił, iż dobrze zorganizowane wydarzenie może być nie tylko ucztą dla zmysłów, ale także przestrzenią do integracji, inspiracji i euforii ze wspólnego bycia.
Organizatorzy dziękują wszystkim gościom i partnerom za obecność i już zapowiadają kolejną edycję.








Źródło: Hotel HP Park Plaza