Jakie błędy popełniają sklepy przy sprzedaży zdrowej żywności? Producenci walczą o ekspozycję
Zdjęcie: Jak widoczność na półce wpływa na sprzedaż zdrowej żywności? (fot. Shutterstock)
Rosnąca świadomość zdrowotna Polaków zmienia oblicze rynku spożywczego. Pełnoziarniste, wysokobiałkowe i o niskim indeksie glikemicznym – takie produkty zyskują popularność, jednak ich sukces nie zależy wyłącznie od składu. Dlaczego widoczność na sklepowej półce ma dziś większe znaczenie niż kiedykolwiek?

4 miesięcy temu





![[KOMENTARZ] Anna Malcharek, Gemini: rola centrów handlowych wykracza poza sprzedaż](https://retailnet.pl/wp-content/uploads/2025/10/Gemini-Holding-2.jpg)


![Piotr Flugel, CTP: nearshoring i automatyzacja kształtują rynek logistyczny [KOMENTARZ]](https://omnichannelnews.pl/wp-content/uploads/2025/08/piotr-flugel-ctp.jpg)