Sieć KOKU Sushi konsekwentnie rozszerza obecność w kraju, tym razem w regionie świętokrzyskim. Na początku września marka zadebiutowała w Kielcach, wprowadzając do miasta nowoczesną interpretację kuchni japońskiej. Restauracja ta to połączenie innowacyjnego menu, pracy doświadczonych sushimasterów oraz gościnnej przestrzeni.
– Kielce to miasto z ogromnym potencjałem gastronomicznym. Zauważyliśmy, iż mieszkańcy coraz częściej szukają nowych smaków i dobrej jakości sushi, dlatego postawiliśmy na sprawdzony koncept KOKU Sushi. Wierzymy, iż kuchnia japońska w naszym wydaniu idealnie wpisuje się w kulinarną mapę tego miejsca – komentuje Jarosław Nowak, franczyzobiorca.
Nowy lokal to nie tylko jedzenie
Wrześniowemu otwarciu towarzyszyło duże zainteresowanie gości. Franczyzobiorcy podkreślają, iż komunikacja wokół premiery jeszcze przed startem przyniosła wyraźny efekt. – Dostawaliśmy mnóstwo wiadomości z pytaniami o datę otwarcia i rezerwacje. To bardzo motywujące – mówi Jarosław Nowak.
Nowy lokal stawia na doświadczonych sushimasterów, selekcję wysokiej jakości produktów oraz konsekwentną estetykę podania. Goście będą mogli spróbować zarówno klasycznych pozycji z menu, jak i kulinarnych nowości, które sieć regularnie wprowadza do swojej oferty. W ostatnim czasie dużą popularnością cieszą się m.in. burgery i hot-dogi w stylu sushi, które są odpowiedzią na zmieniające się trendy konsumenckie. Nowa restauracja to również miejsce, gdzie odbywać się będą cykliczne wydarzenia znane z innych lokali sieci.
Współwłaściciel sieci KOKU Sushi podkreśla, iż Kielce były naturalnym kierunkiem rozwoju marki:
– Nasza franczyza opiera się na sprawdzonych standardach jakości i wsparciu operacyjnym, które pozwalają partnerom gwałtownie wejść na wysoki poziom serwisu. Cieszy nas, iż do rodziny KOKU Sushi dołącza zespół z Kielc – to lokal tworzony przez ludzi z pasją i ogromną dbałością o detale. Wierzymy, iż stanie się nowym punktem odniesienia dla miłośników sushi w mieście – mówi Piotr Olechno, współwłaściciel sieci.
KOKU Sushi to największa sieć restauracji specjalizujących się w kuchni japońskiej w Polsce. Franczyza została założona w 2011 roku w Białymstoku i obecnie liczy ponad 50 lokali w całym kraju.