Malinowy smak sukcesu czyli pomidory malinowe Syngenta

2 godzin temu

Pod hasłem „Malinowy smak sukcesu” zorganizowano niedawno spotkanie, na którym przedstawiono najnowsze pomidory malinowe marki Syngenta. Spotkanie było pełne wiedzy eksperckiej, nowości produktowych i kulinarnych inspiracji.

Organizatorami spotkania „Malinowy smak sukcesu” były firmy: Syngenta, Timac Agro Polska, Grupa Producentów Rozsad Krasoń, Koppert Polska i Slim Light Design. W wydarzeniu uczestniczyli producenci pomidorów szklarniowych z podwarszawskiego rejonu uprawy. Zaś jako gość specjalny wziął w nim udział znany mistrz kulinarny Jakub Wolski.

Tajniki uprawy pomidorów, nowe odmiany i najnowsze rozwiązania

Zaproszeni goście wysłuchali wykładów przygotowanych przez ekspertów z firm branżowych. Wśród poruszanych tematów było omówienie najnowszych odmian pomidorów malinowych z hodowli firmy Syngenta, polecanych do uprawy w nadchodzącym sezonie. Specjaliści i doradcy uprawowi z firmy Syngenta skupili się na odmianach Malistar i Madano. Ale w ofercie tego hodowcy jest również kilka innych interesujących odmian z różnych segmentów. Ponadto przedstawiono nowości w zakresie biologicznej ochrony upraw pomidora szklarniowego.

W wydarzeniu uczestniczyli producenci pomidorów szklarniowych z podwarszawskiego rejonu uprawy.

fot. Anna Maciejuk

Mówiono także o przygotowaniu rozsady pomidorów szklarniowych oraz biostymulacji roślin w poszczególnych fazach uprawy. Poza tym reprezentanci firmy Slim Light Design przekazali informacje o nowych możliwościach i rozwiązaniach związanych z doświetlaniem asymilacyjnym roślin. Pokazali oni również nowoczesne lampy LED do doświetlania upraw pomidorów szklarniowych.

Pomidory malinowe Syngenta – smakują i inspirują

Po wykładach odbył się pokaz kulinarny szefa Jakuba Wolskiego. Uczestnicy spotkania zostali zaproszeni do degustacji potraw z pomidorów przygotowanych przez mistrza kulinarnego. Ten znany szef kuchni szereg dań o wyrafinowanym smaku — od orzeźwiającej esencji z pomidorów malinowych Syngenta, przez pomidory w formie pasty, przekąski, pomidory zapiekane — po tatar z pomidorów malinowych. Podczas pokazu szef kuchni przygotował ponadto lody. Oczywiście z… pomidorów. A konkretnie z dodatkiem orzeźwiających pomidorów odmiany Dunistar.

Gościem specjalnym był znany mistrz kulinarny Jakub Wolski.

fot. Anna Maciejuk

Tak Jakub Wolski podsumował swój pokaz kulinarny w social mediach:

To był dla mnie zaszczyt i ogromna frajda skomponować dla Was pomidorowe menu, wyszukane smaki dań, nieoczywiste propozycje zachwyciły przybyłych Gości. A ja mogę tylko podsumować, iż smak Waszych genialnych odmian pomidorów przypomniał mi smak dzieciństwa. Te smaki pamiętam ze szklarni u moje babci. Dziękuję za wspaniałą imprezę i do zobaczenia na pomidorowym szlaku pełnym MALONOWEGO SMAKU SUKCESU.

Zapraszamy również na naszego Facebooka, do obejrzenia obszernej galerii zdjęć zamieszczonej na naszym portalu WarzywniczeABC .

Czytaj również: Rośnie sprzedaż polskich nawozów

Idź do oryginalnego materiału