- Powodem obniżek cen tuczników jest nie tylko słaby handel, ale i zalew mięsa z innych państw Unii Europejskiej. Tu znowu rodzi się pytanie: jak to jest iż na Zachodzie jest drożej, a opłaca się to przerobić tam, sprowadzić i jeszcze tanio sprzedać? Owszem, tak jak wspomniałem wcześniej są kraje, które maja dobre kontrakty z rynkami trzecimi i to czego nie wyeksportują tam, sprzedają po kosztach np. do Polski, ale czy tego jest naprawdę aż tak dużo? – pyta Bartosz Czarniak ze związku Polsus
Mięso z importu dobija polskich hodowców świń. Jakim cudem jest tańsze?
cenyrolnicze.pl 13 godzin temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Mięso z importu dobija polskich hodowców świń. Jakim cudem jest tańsze?
Powiązane
Tego Polska może nauczyć sie od Danii
2 godzin temu
Kto będzie decydował, na co wydać pieniądze rolników?
3 godzin temu
Woda a produkcja mleka: ile naprawdę piją krowy?
4 godzin temu
Małe żniwa ruszyły. Gdzie pracują kombajny? Jakie plony?
4 godzin temu
Polecane
Świątek nie wytrzymała po tym pytaniu. "Wszyscy patrzą"
31 minut temu
10 historii z pracy, które są dziwniejsze niż fikcja
52 minut temu