Nowość w naszej ofercie: czekolada SOLARIS.

marekkondrat.pl 2 miesięcy temu

Wino i czekolada – dwa światy w jednej tabliczce czekolady.

Jeszcze kilka lat temu, próżno było szukać takich produktów, jak na przykład wino bezalkoholowe, czy czekolada na bazie winogron. My jednak słyniemy z chęci odkrywania i zgłębiania wiedzy na winne tematy, dlatego rok temu zaprosiliśmy do oferty produkt nieoczywisty: czekoladę, ale nie w klasycznej postaci.

Myśleć można: ‚ale jak to?’, ‚o co im chodzi?’, ‚jak to możliwe?’ Otóż okazuje się, iż wino i czekolada, pozornie dwa różne światy, mają bardzo wiele wspólnego.

We współpracy z podwarszawską Manufakturą Czekolady stworzyliśmy produkt unikalny w skali naszego kraju, a podobno i choćby całego świata winiarskiego. Czekoladę z dodatkiem suszonych pestek i skórek winogron, pochodzących z polskiej winnicy L’Opera.

Czekolada CABERNET

W jednej tabliczce postanowiliśmy zawrzeć to, co najlepsze zarówno w czekoladzie jak i winie. Stworzyliśmy tabliczkę ze starannie wyselekcjonowanych ziaren charakteryzujących się wyważonymi nutami zapachowymi, gdzie przeważa karmel, nugat i czekolada.

Do ziaren kakaowca dodaliśmy dokładnie wysuszone pestki i skórki aż trzech odmian winogron z polskiej winnicy L’Opera.

Zależało nam aby uzyskać bardzo owocowy charakter czekolady (63% kakao), gdzie nuty owocowe będą pochodzić właśnie z owoców winogron.

Nasze dzieło powstało w wyniku wielu prób. Uważamy je za udane i kompletne do tego stopnia, iż pokusiliśmy się o więcej.

Tak oto do naszej oferty dołącza kolejna czekolada z suszem winogronowym: SOLARIS!

Czekolada SOLARIS

Czekolada SOLARIS, to nasze kolejne połączenie pasji w tworzeniu rzemieślniczej czekolady z winogronami używanymi do produkcji wyjątkowych win. Do stworzenia tej tabliczki czekolady wykorzystaliśmy delikatną w smaku mleczną czekoladę (39% kakao) ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca, do których już na etapie procesu konszowania i rafinacji dodaliśmy susz z winogron odmiany SOLARIS z winnicy L’Opera.

W wyniku tego połączenia uzyskaliśmy aksamitną i delikatną w smaku czekoladę.

Sami oceńcie jak smakuje fuzja dwóch światów – wina i czekolady.

Idź do oryginalnego materiału