Koszt surowców do produkcji pączków jest o 20-30 proc. wyższy niż w ubiegłym roku – ocenili eksperci z Banku BNP Paribas. Jak przekazali, w cukierniach można spodziewać się pączków po 4-5 zł, a w tych rzemieślniczych powyżej 10 zł. Eksperci z Banku BNP Paribas przypomnieli, iż według danych GUS spożycie wyrobów cukierniczych rośnie z roku...
- Strona główna
- Finanse i gospodarka
- Po tłustym czwartku
Powiązane
ROP. Nowe obowiązki przedsiębiorców
3 godzin temu
Studencki boom na mieszkaniowym rynku najmu
3 godzin temu
Najważniejsze dane gospodarcze z Chin – maj 2025
3 godzin temu
Polecane
S’Hertogenbosch. Niesamowity powrót Elise Mertens
2 godzin temu
Faworyci zawiedli. Sensacyjny finał w Den Bosch
4 godzin temu
Emma Raducanu o nawracającej kontuzji
5 godzin temu
Londyn. Faworytki nie dały rady
5 godzin temu