Koszt surowców do produkcji pączków jest o 20-30 proc. wyższy niż w ubiegłym roku – ocenili eksperci z Banku BNP Paribas. Jak przekazali, w cukierniach można spodziewać się pączków po 4-5 zł, a w tych rzemieślniczych powyżej 10 zł. Eksperci z Banku BNP Paribas przypomnieli, iż według danych GUS spożycie wyrobów cukierniczych rośnie z roku...
- Strona główna
- Finanse i gospodarka
- Po tłustym czwartku
Powiązane
Kurs JPY/PLN 30 kwietnia 2025 r.
1 godzina temu
Polecane
Świątek i Djoković mają problem. "Rywalki to zauważają"
34 minut temu
Statystyki: asy, podwójne błędy & przełamania (30.04.25)
41 minut temu
Nie tak miało być. Hurkacz w końcu przemówił
1 godzina temu