Algi to potencjalna „superżywność”, która może pomóc w zapewnieniu dostatku jedzenia i w ochronie środowiska. W przeliczeniu na akr powierzchni uprawnej mogą wyprodukować 10-20 razy więcej białka, niż soja – twierdzą naukowcy z USA. Z kolei żyjące w zimnych wodach i oceanach brązowe algi (brunatnice) mogą usuwać z atmosfery do 550 milionów ton dwutlenku węgla...
- Strona główna
- Finanse i gospodarka
- Przeżyjemy dzięki oceanom
Powiązane
Po prostą bądź...
14 minut temu
Motoryzacja na zakręcie, ale bez gwałtownego hamowania
25 minut temu
Tanie paczki z Chin droższe w UE. Co zrobi Norwegia?
45 minut temu
Polecane
Więcej pieniędzy na projekty kulturalne we Wrocławiu!
1 godzina temu
Tenisowe ostatki. Polacy zagrali w Tunezji
1 godzina temu

2 lat temu










