Od kilku miesięcy w Europie Zachodniej – m.in. we Francji, Belgii i Holandii – na półki największych sieci handlowych trafiają produkty mrożone i przetworzone, których głównym składnikiem są owady. Nie są to już wyłącznie eksperymentalne przekąski, ale gotowe kotlety, burgery i dania przygotowane z owadów lub ich przetworzonych form białkowych. Jest to wydarzenie bez precedensu w historii europejskiej produkcji żywności.
Robaki w naszej żywności? W Polsce brakuje powszechnej wiedzy o tym, w jakich produktach mogą one być stosowane
cenyrolnicze.pl 3 tygodni temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Robaki w naszej żywności? W Polsce brakuje powszechnej wiedzy o tym, w jakich produktach mogą one być stosowane
Powiązane
Pogoda. 5-10 października z temperaturami powyżej normy
9 godzin temu
Mamki, baby roomy i pasza. Jak ratować słabsze prosięta?
10 godzin temu
Niezwykły zwyczaj polskiej wsi. Trafi na prestiżową listę?
10 godzin temu
Miały rosnąć, a spadają. Ceny mleka zaskoczyły rolników
11 godzin temu
Polecane
Czekali od maja. Przełamanie w La Lidze
4 godzin temu
Maja Chwalińska zatrzymana krok przed finałem
5 godzin temu