Od kilku miesięcy w Europie Zachodniej – m.in. we Francji, Belgii i Holandii – na półki największych sieci handlowych trafiają produkty mrożone i przetworzone, których głównym składnikiem są owady. Nie są to już wyłącznie eksperymentalne przekąski, ale gotowe kotlety, burgery i dania przygotowane z owadów lub ich przetworzonych form białkowych. Jest to wydarzenie bez precedensu w historii europejskiej produkcji żywności.
Robaki w naszej żywności? W Polsce brakuje powszechnej wiedzy o tym, w jakich produktach mogą one być stosowane
cenyrolnicze.pl 2 dni temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Robaki w naszej żywności? W Polsce brakuje powszechnej wiedzy o tym, w jakich produktach mogą one być stosowane
Powiązane
Ile wynosi emerytura z KRUS po 25 latach pracy?
1 godzina temu
Susza w sadach trwa. Na Powiślu Lubelskim jest bardzo źle
1 godzina temu
Polecane
Dostrzegł dużą zmianę u Świątek. To zasługa trenera
25 minut temu