
Od kilku miesięcy w Europie Zachodniej – m.in. we Francji, Belgii i Holandii – na półki największych sieci handlowych trafiają produkty mrożone i przetworzone, których głównym składnikiem są owady. Nie są to już wyłącznie eksperymentalne przekąski, ale gotowe kotlety, burgery i dania przygotowane z owadów lub ich przetworzonych form białkowych. Jest to wydarzenie bez precedensu w historii europejskiej produkcji żywności.







![NAJWIĘKSZY PROTEST ROLNICZY OD LAT! 14 listopada kraj stanie – [MAPA BLOKAD]](https://agroprofil.pl/cms/wp-content/uploads/2025/11/protets-rolnikow-14-listopada.jpg)
![CZARNY BILANS. 195 zł straty na tuczniku to nowa norma…[AKTUALNE CENY ŚWIŃ]](https://agroprofil.pl/cms/wp-content/uploads/2022/04/ceny-tucznikow.jpg)

![Kiedy gra Sabalenka? O której mecz z Gauff? WTA Finals [TRANSMISJA NA ŻYWO]](https://i.iplsc.com/-/000LVW36P7SFRMS3-C461.jpg)






