Smak jesieni? Gorące jabłko z charakterem!

22 godzin temu

Jesień to pora roku, która sprzyjają spotkaniom w domowym zaciszu. Koc, ulubiona muzyka, migoczące światło świec i zapach jabłek z cynamonem tworzą atmosferę, której trudno się oprzeć. To właśnie w takim klimacie najlepiej smakuje gorąca wersja klasycznego drinka Apple Żu – Hot Żu. Sprawdź, jak ją przygotować.

Ten drink to idealna propozycja na jesienne wieczory: słodycz tłoczonego soku jabłkowego spotyka się tu z subtelną ziołowo-waniliową nutą Żubrówki Bison Grass, a szczypta cynamonu i odrobina soku z cytryny nadają mu głębi i aromatu.

Inspiracją do stworzenia HOT ŻU była chęć przedstawienia kultowego smaku w wydaniu jesienno-zimowym, pachnącym przyprawami. To prosty pomysł na efektowny drink, który bez trudu można przygotować w domu, a który zaskoczy intensywnością aromatu i wyjątkowym balansem smaków.

Przepis na Hot Żu:

Składniki:

  • 40 ml Żubrówki Bison Grass
  • 120 ml soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
  • Szczypta cynamonu
  • Kilka kropli soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzej sok jabłkowy – nie doprowadzaj do wrzenia.
  2. Dodaj kilka kropli soku z cytryny.
  3. Dolej Żubrówki Bison Grass i delikatnie wymieszaj.
  4. Posyp cynamonem i podawaj na ciepło.

Hot Żu to propozycja dla tych, którzy cenią prostotę przygotowania i naturalne składniki, a przy tym lubią odkrywać znane smaki w nowej odsłonie.

Idź do oryginalnego materiału