31 października w Browarach Warszawskich otwiera się nowa restauracja, serwująca autorską kuchnię inspirowaną smakami Azji, głównie Japonii. Jest to trzecia lokalizacja Prosushi w Polsce.
W ofercie Prosushi znaleźć można klasyczne sushi, zupy oraz dania z mięsem, rybą i owocami morza oraz wegetariańskie.
– Każde z dań tworzymy w autorskim stylu, łącząc tradycję z nowoczesnością i dbałością o najmniejszy detal. Marka Prosushi obecna jest na rynku od trzech lat. Przez ten czas zdobyliśmy zaufanie wielu gości, którzy doceniają nasze podejście do kuchni. Serwujemy dania z ryb i owoców morza, dlatego stawiamy nie tylko na kreatywność. Współpracujemy wyłącznie z zaufanymi dostawcami, którzy gwarantują najwyższą jakość i świeżość produktów – mówi Yelizaveta Lebedz, dyrektor sieci Prosushi.
Trzecia lokalizacja
Prosushi powstało w 2021 roku, ma już dwie lokalizacje – w Warszawie i Krakowie. Lokal w Browarach Waszawskich będzie drugim punktem w stolicy.
– Browary Warszawskie przyciągają bogatą ofertą kulinarną. Nasze restauracje i kawiarnie tworzone są przez pasjonatów, którzy doskonale trafiają w gusta osób z dużymi oczekiwaniami. Witamy w gronie naszych restauratorów Prosushi, które poszerzy propozycję kuchni azjatyckiej, chętnie wybieranej przez odwiedzających nas gości – mówi Milena Nawrat, rzeczniczka Browarów Warszawskich.

1 tydzień temu



![[ANALIZA] PRCH: wrzesień miesiącem wzrostu obrotów oraz footfallu](https://retailnet.pl/wp-content/uploads/2025/10/centrum-handlowe.jpg)




