W zeszłym roku w państwach członkowskich Unii Europejskiej spożyto średnio 64 kg mięsa na mieszkańca. Istnieją duże różnice pomiędzy poszczególnymi państwami członkowskimi. Polscy konsumenci statystycznie zjadają o 4 kg więcej mięsa od średniej unijnej. Liderem jest Irlandia, gdzie zjada się 86 kg mięsa na mieszkańca.
Spada konsumpcja mięsa w Europie. W zeszłym roku przeciętny Polak zjadł 68 kg
cenyrolnicze.pl 1 tydzień temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Spada konsumpcja mięsa w Europie. W zeszłym roku przeciętny Polak zjadł 68 kg
Powiązane
Ceny Amofoski niższe choćby o 1500 zł/t
2 godzin temu
2 niedziele handlowe w miesiącu. Kiedy sklepy będa otwarte?
16 godzin temu
Picie alkoholu bez kaca? Pomoże żel z mleka
17 godzin temu
Polecane
Darowizna w gotówce. Co na to fiskus? Co z podatkiem?
2 godzin temu