Carat Kebab debiutuje w Wałbrzychu

1 dzień temu

13 czerwca 2025 r. mieszkańcy Wałbrzycha zyskali nową kulinarną propozycję – w dzielnicy Podzamcze przy ul. Blankowej 8c otwarto pierwszy w mieście lokal sieci Carat Kebab. To początek ekspansji marki na Dolnym Śląsku, a zarazem odpowiedź na lokalne zapotrzebowanie – jak podkreślają przedstawiciele firmy, w Wałbrzychu brakowało dotąd kebabu o wysokim standardzie.

Nowy punkt gastronomiczny powstał obok znanej w mieście pizzerii Frentzza – Pizza & Friends, działającej pod tym samym adresem i prowadzony jest przez tego samego franczyzobiorcę.

Kluczowe elementy oferty to:

  • autorskie pieczywo: oryginalny lawasz i turecki chleb wypiekane na miejscu,

  • rzemieślnicze mięsa: wołowina i baranina w całościowych płatach oraz klasyczny kebab z kurczaka,

  • świeże sosy: tworzone według autorskich receptur z wykorzystaniem ziół i świeżych składników.

W menu znajdziemy zarówno klasyczne kompozycje, jak i bardziej oryginalne pozycje, m.in.:

  • kebab z mango,

  • kebab z dressingiem orzechowym i kolendrą,

  • kebab z sosem chili-malina na bazie świeżych malin.

Kebaby podawane są w trzech formach: na cienkim cieście (lavash), grubym pieczywie (turkish bread) lub jako sałatka (bowl).

Carat Kebab to marka rozwijana przez firmę „7 Street Łukasz Błażejewski”, znaną już z prowadzenia innych konceptów gastronomicznych. Jak zapowiadają przedstawiciele sieci, otwarcie w Wałbrzychu to dopiero początek – w najbliższym czasie planowane są kolejne lokalizacje m.in. w Chyliczkach, Świdnicy, Zgorzelcu oraz w Toruniu.

– Otwarcie naszej pierwszej restauracji w Wałbrzychu to istotny krok w rozwoju sieci. Nasze lokale często trafiają do czołówki internetowych rankingów. Jesteśmy przekonani, iż również w Wałbrzychu gwałtownie zdobędziemy sympatię gości – komentuje Łukasz B. Błażejewski, właściciel firmy „7 Street”.

Idź do oryginalnego materiału