Sieć pizzerii Da Grasso kontynuuje rozwój w centralnej Polsce. Już 6 sierpnia br. zostanie otwarty pierwszy lokal marki w Głownie, w województwie łódzkim. Nowa restauracja powstała przy ul. Sikorskiego 59 i będzie działać w modelu franczyzowym. Otwarcie lokalu to kolejny krok w realizacji strategii ekspansji, która zakłada osiągnięcie 300 punktów w całym kraju do 2027 roku.
Restauracja w Głownie została urządzona zgodnie z nową identyfikacją wizualną Da Grasso, której wdrażanie rozpoczęto w 2023 roku. Ma ona na celu ujednolicenie wizerunku sieci oraz dostosowanie lokali do nowoczesnych standardów aranżacji i komfortu klienta.
Z okazji otwarcia zaplanowano działania promocyjne – goście będą mogli wziąć udział w konkursie z nagrodami, m.in. voucherami na półroczny zapas pizzy oraz gadżetami firmowymi, takimi jak koszulki, kubki czy smycze.
W menu lokalu znajdzie się pełna oferta typowa dla marki Da Grasso – szeroki wybór pizzy w różnych rozmiarach i wariantach, burgery, makarony, przystawki oraz zestawy dla dzieci. Lokal będzie otwarty 7 dni w tygodniu.
Nowy punkt w Głownie wpisuje się w szerszy plan rozwoju Da Grasso w regionach, w których marka dotąd była nieobecna. Przedstawiciele firmy zapowiadają kolejne otwarcia w najbliższych miesiącach, zarówno w mniejszych miastach, jak i w dużych aglomeracjach.