14 czerwca 2025 r. Browar PINTA oficjalnie uruchomił swój drugi firmowy lokal w Warszawie. Nowy pub znajduje się przy ul. Nowogrodzkiej 4, poszerzając ofertę browaru w stolicy i dołączając do istniejącego już od czterech lat multitapu przy ul. Chmielnej 7/9.
Nowogrodzka 4 to miejsce, które od dzisiaj wzmacnia gastronomiczno-piwne zaplecze jednej z najpopularniejszych ulic barowo-restauracyjnych w centrum miasta. Nowy lokal PINTA Warszawa Craft Beer & Food oferuje 16 kranów, z których serwowane są zarówno klasyczne, jak i premierowe piwa PINTY – w tym:
-
American IPA Atak Chmielu,
-
Polski Pils Pierwsza Pomoc,
-
Hefeweizen Bawarka,
-
PINTA Miesiąca – aktualnie piwo w stylu kolońskim Ein Kranz, warzone rzadko i dostępne przede wszystkim w pubach współpracujących z browarem.
Oprócz oferty podstawowej, w lokalu dostępne są również starzone i dzikie piwa z PINTA Barrel Brewing oraz krafty z zaprzyjaźnionych browarów z Polski i zagranicy. Goście znajdą je zarówno na tablicy z aktualną ofertą, jak i w lodówkach przy barze.
Gastronomia i przestrzeń
Nowy lokal to nie tylko piwo – to także rozbudowana oferta gastronomiczna. Menu zostało oparte na kuchni Tex-Mex. Wśród propozycji:
-
burgery,
-
nachosy,
-
tacos,
-
quesadilla.
Lokal składa się z trzech sal i antresoli, a jego pojemność wynosi około 100–120 osób. Dodatkowe 25–30 miejsc oferuje sezonowy ogródek. Dla grup zorganizowanych dostępna jest sala z rzutnikiem na poziomie -1, możliwa do wynajęcia na wyłączność. Pub działa codziennie od godziny 12:00 do 2:00 w nocy, a kuchnia serwuje dania do północy.
Reakcja na popyt
Nowe otwarcie to efekt dużego zainteresowania pierwszym lokalem przy Chmielnej, w którym – jak podkreśla współzałożyciel browaru Ziemowit Fałat – często trudno było znaleźć wolne miejsce. Nowy pub ma zapewnić dodatkową przestrzeń i możliwość odkrywania nowych piwnych propozycji dla miłośników piw rzemieślniczych.