Food Town Flair Challenge III w Warszawie – największe wydarzenie barmańskie

1 miesiąc temu

Warszawa po raz kolejny stanie się światową stolicą sztuki barmańskiej. W dniach 24–25 września 2025 roku w Food Town w Fabryce Norblina odbędzie się trzecia edycja Food Town Flair Challenge, jednego z najważniejszych konkursów barmańskich na świecie.

Wydarzenie w ramach WFA Grand Slam

Konkurs odbywa się w ramach prestiżowego cyklu World Flair Association Grand Slam, którego gospodarzami są m.in. Londyn i Las Vegas. Warszawska edycja stawia Polskę w światowej czołówce lokalizacji dla tego typu wydarzeń.

Udział zawodników z całego świata

Do stolicy przyjadą najlepsi barmani z kilkudziesięciu krajów, w tym finaliści poprzednich edycji i czołówka światowego rankingu flair. Publiczność zobaczy widowiskowe akrobacje z butelkami i shakerami, choreografie oraz pokazy specjalne.

Jury i prowadzący

W skład jury wejdą uznane autorytety światowego flair, m.in.:

  • Andy Collinson – współzałożyciel World Flair Association,

  • Tom Dyer – dwukrotny mistrz świata,

  • Marek Posłuszny – czterokrotny mistrz świata.

Wydarzenie poprowadzą Adam Grądziel i Steve „Stretch” Harman, znany jako Voice of Flair Bartending.

Program wydarzenia

Środa, 24 września 2025

  • 15:00 – eliminacje (scena Gimlet Live) – kilkudziesięciu barmanów walczy o miejsce w finale,

  • 20:00 – Guest shift w Donkey Shoe: Luca Corradini (Mariposa Negra, Barcelona),

  • 22:00 – After Party w Food Town (scena Gimlet Live).

Czwartek, 25 września 2025

  • 12:00 – Masterclass: Luca Corradini (Barcelona),

  • 13:00 – Masterclass: Tom Dyer (Wielka Brytania),

  • 14:00 – Masterclass: Maciej Szymański (Polska, Full House Group) – zajęcia odbędą się w Kinie Kinogram (obowiązują wcześniejsze zapisy),

  • 20:00 – Wielki Finał (scena Gimlet Live),

  • 23:00 – After Party w Food Town.

Wstęp wolny

Wszystkie wydarzenia w ramach Food Town Flair Challenge III są otwarte dla publiczności i dostępne bezpłatnie.

Lokalizacja:

Food Town – Fabryka Norblina
ul. Żelazna 51/53, Warszawa

Idź do oryginalnego materiału