Warszawa po raz kolejny stanie się światową stolicą sztuki barmańskiej. W dniach 24–25 września 2025 roku w Food Town w Fabryce Norblina odbędzie się trzecia edycja Food Town Flair Challenge, jednego z najważniejszych konkursów barmańskich na świecie.
Wydarzenie w ramach WFA Grand Slam
Konkurs odbywa się w ramach prestiżowego cyklu World Flair Association Grand Slam, którego gospodarzami są m.in. Londyn i Las Vegas. Warszawska edycja stawia Polskę w światowej czołówce lokalizacji dla tego typu wydarzeń.
Udział zawodników z całego świata
Do stolicy przyjadą najlepsi barmani z kilkudziesięciu krajów, w tym finaliści poprzednich edycji i czołówka światowego rankingu flair. Publiczność zobaczy widowiskowe akrobacje z butelkami i shakerami, choreografie oraz pokazy specjalne.
Jury i prowadzący
W skład jury wejdą uznane autorytety światowego flair, m.in.:
-
Andy Collinson – współzałożyciel World Flair Association,
-
Tom Dyer – dwukrotny mistrz świata,
-
Marek Posłuszny – czterokrotny mistrz świata.
Wydarzenie poprowadzą Adam Grądziel i Steve „Stretch” Harman, znany jako Voice of Flair Bartending.
Program wydarzenia
Środa, 24 września 2025
-
15:00 – eliminacje (scena Gimlet Live) – kilkudziesięciu barmanów walczy o miejsce w finale,
-
20:00 – Guest shift w Donkey Shoe: Luca Corradini (Mariposa Negra, Barcelona),
-
22:00 – After Party w Food Town (scena Gimlet Live).
Czwartek, 25 września 2025
-
12:00 – Masterclass: Luca Corradini (Barcelona),
-
13:00 – Masterclass: Tom Dyer (Wielka Brytania),
-
14:00 – Masterclass: Maciej Szymański (Polska, Full House Group) – zajęcia odbędą się w Kinie Kinogram (obowiązują wcześniejsze zapisy),
-
20:00 – Wielki Finał (scena Gimlet Live),
-
23:00 – After Party w Food Town.
Wstęp wolny
Wszystkie wydarzenia w ramach Food Town Flair Challenge III są otwarte dla publiczności i dostępne bezpłatnie.
Lokalizacja:
Food Town – Fabryka Norblina
ul. Żelazna 51/53, Warszawa

1 miesiąc temu








