- Czy to się komuś podoba czy nie, Polska jest czołowym producentem kebabów w UE. Co więcej jest największym producentem i eksporterem drobiu jak i jednym z największych producentów i eksporterów wołowiny w UE, które są głównymi składnikami kebabów i to nasze, polskie mięso trafia do kebabowni w całej Unii Europejskiej w tym do Niemiec czy Francji. Co więcej Polska jest największymi eksporterem wołowiny z UE do Turcji – podkreśla Jacek Zarzecki z Polskiej Platformy Zrównoważonej Wołowiny.
Kebab jest bardziej polski niż schabowy? Z wieprzowiną jest problem, a w drobiu i wołowinie jesteśmy potentatami
cenyrolnicze.pl 2 dni temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Kebab jest bardziej polski niż schabowy? Z wieprzowiną jest problem, a w drobiu i wołowinie jesteśmy potentatami
Powiązane
Pożar obory pod Kościanem. Wewnątrz było około 50 krów
4 godzin temu
Ile kosztuje cebula w skupie w październiku 2025 r.?
6 godzin temu
Polecane
"Za mało się o tym mówi". Odkrywa prawdę o porażce Świątek
1 godzina temu