- W ostatnich dniach obserwujemy nieco zwiększony przywóz świń do polskich zakładów mięsnych. Musimy pamiętać, iż ubój niemieckich świń odbywa się dosłownie w kilku zakładach, które możemy policzyć na palcach jednej ręki. Podobną sytuację mamy jeżeli chodzi o przywóz świń z Niemiec do gospodarstw na dalszy tucz – przekonuje Główny Lekarz Weterynarii, Krzysztof Jażdżewski, który raportuje stan zagrożenia związany z wystąpieniem pryszczycy w Niemczech.
Krzysztof Jażdżewski: Zakłady, które przywożą świnie do uboju z Niemiec, są bardzo ściśle kontrolowane
cenyrolnicze.pl 2 tygodni temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Krzysztof Jażdżewski: Zakłady, które przywożą świnie do uboju z Niemiec, są bardzo ściśle kontrolowane
Powiązane
Amerykanie poprosili Duńczyków o jajka. Oto co usłyszeli
1 godzina temu
Organizator Agro Show szkoli pracowników ARiMR z maszyn
5 godzin temu
Prawie 6 tys. rolników czeka na pieniądze. Zwrot akcji!
5 godzin temu
Druhowie z OSP Wesoła przejechali 25 000 km w rok
6 godzin temu
Polecane
ITF World Tour. Dwa tytuły polskich deblistek!
1 godzina temu
Aryna Sabalenka zadowolona po udanym rewanżu
2 godzin temu