Winnica Marani Elizbar 1918 zlokalizowana jest w największym i najistotniejszym regionie Gruzji – Kachetii, która odpowiada aż za dwie trzecie ogólnej produkcji tego niezwykłego kraju.
Ta słoneczna kraina słynie z treściwych, pełnych głębokich aromatów win. Projekt nazwany na cześć Elizbara Turkestanishvili, dziadka Davita, który w tej chwili kieruje winnicą. Elizbar założył winnicę i produkował wino w tradycyjny gruziński sposób do końca swojego życia (1983 roku). Davit kontynuuje dziś rodzinne tradycje. Wytwarza wina wyłącznie z endemicznych gruzińskich szczepów winorośli: saperavi oraz rkatyceli, mcvane, kisi i khikhvi . Nawiązująca do tradycji metoda produkcji wina jest świadomym wyborem Davita. Dbałość o każdy detal, ogromna pasja i miłość do wina sprawiają, iż wina są jedyne w swoim rodzaju. Poszanowanie tradycji objawia się również w ograniczaniu jakichkolwiek dodatków do wina. Dotyczy to również siarczynów, braku filtracji, fermentacji na dzikich drożdżach oraz dojrzewania win w typowych dla Gruzji kvevri.