Najnowsze rozwiązania w przemyśle spożywczym – pod takim tytułem odbyła się konferencja firm Weber Polska, Trepko, Gea, Diversey, Tewes Bis i Energotechnika. Firmy zaprezentowały zaproszonym klientom swoje aplikacje dedykowane do sektora spożywczego.
Wśród słuchaczy nie zabrakło mleczarzy, przedstawicieli sektora mięsnego i rybnego. Słuchacze zapoznali się z następującymi prezentacjami:
- Zbiorniki i instalacje z tworzyw termoplastycznych w przemyśle spożywczym
- Przykłady membranowych instalacji przygotowania wody oraz metody zabezpieczenia mikrobiologicznego
- Gea Westfalia Separator – zrównoważone przetwórstwo mleka w praktyce oraz krótki przegląd historii, maszyn i procesów w przetwórstwie olejów roślinnych
- Zainfekuj się… innym myśleniem o higienie. Antywirus dla przemysłu spożywczego
- Rozszerzamy horyzonty pakowania, by zwiększyć efektywność produkcji
- Optymalizacja energetyczna plus nowości Grundfos
- Najnowsze rozwiązania w przemyśle spożywczym
- Kompleksowe rozwiązania energetyczne dla przemysłu

wykładom towarzyszyły rozmowy kuluarowe o projektowanych inwestycjach

Firmy – organizatorzy dzielili się swoją najnowszą wiedzą. Na zdjęciu Sylwia Jenkner z Gea Westfalia

Jarosław Skowroński przedstawił referencje firmy w różnych sektorach przemysłu spożywczego

Na prezentacji o pakowaniu aseptycznym słuchacze poznali m.in. tajniki sterylizacji patynki na podajniku, zwanym podwójną gwiazdą

Spotkanie odbyło się w luksusowych wnętrzach hotelu w Gietrzwałdzie

2 dni temu







