W pierwszej połowie 2025 roku produkcja wieprzowiny w Niemczech wzrosła w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Podczas gdy ubijano więcej zwierząt krajowych, liczba trzody chlewnej przeznaczonej na ubój za granicą znacznie spadła. Wzrosła również masa ubojowa – co miało zauważalny wpływ na wolumen produkcji.
Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
cenyrolnicze.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
Powiązane
Jest decyzja OPEC: będzie więcej ropy na rynku
4 godzin temu
Coraz więcej rolników- milionerów
6 godzin temu
Który rolnik zaorał najlepiej? Wyniki Konkursu Orki
7 godzin temu
Polecane
Wuhan. Poranek z Magdą Linette
30 minut temu
Świetny tydzień polskich tenisistów. Wysyp finałów
3 godzin temu