W pierwszej połowie 2025 roku produkcja wieprzowiny w Niemczech wzrosła w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Podczas gdy ubijano więcej zwierząt krajowych, liczba trzody chlewnej przeznaczonej na ubój za granicą znacznie spadła. Wzrosła również masa ubojowa – co miało zauważalny wpływ na wolumen produkcji.
Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
cenyrolnicze.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
Powiązane
Silny wiatr nad Polską. W Darłowie powieje do 90 km/h
31 minut temu
Paliwa w równowadze – czy to tylko chwilowe?
1 godzina temu
Polecane
Od dziś zapisy na szczepienie przeciw COVID-19
29 minut temu
WTA potwierdza z samego rana. Duży spadek Polki
2 godzin temu
Rywalka Świątek nie wytrzymała. "Wystarczy"
2 godzin temu