W pierwszej połowie 2025 roku produkcja wieprzowiny w Niemczech wzrosła w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Podczas gdy ubijano więcej zwierząt krajowych, liczba trzody chlewnej przeznaczonej na ubój za granicą znacznie spadła. Wzrosła również masa ubojowa – co miało zauważalny wpływ na wolumen produkcji.
Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
cenyrolnicze.pl 1 tydzień temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Wieprzowina przez cały czas dominuje na niemieckich stołach. Pozostałe rodzaje mięsa daleko w tyle
Powiązane
Nowa wersja popularnego ciągnika. Mały, ale mocny
10 godzin temu
Urzędy wyprzedają ciągniki. Po ile Lamborghini i Ursus?
10 godzin temu
Wczesne odmiany pszenicy ozimej
11 godzin temu
Polecane
Kosztowne błędy. US Open nie dla Polki
3 godzin temu
US Open. Turniej główny nie dla Lindy Klimovicovej
3 godzin temu
US Open. Niedziela z pierwszym polskim meczem
5 godzin temu