- Zastanawiamy się wszyscy jak zwiększyć zapotrzebowanie na rynku na żywność ekologiczną, wychodząc z założenia, że jest to żywność wyższej jakości, bardziej zdrowa, która może dla niektórych ludzi jest wręcz wybawieniem, szczególnie dla tych, których nękają choroby cywilizacyjne związane z układem pokarmowym. To wynika nie tylko z faktu, że żywność produkowana innymi metodami mogła czy z zasady powinna być gorsza. Nie, dobrze prowadzona żywność konwencjonalna, uprawa konwencjonalna przy racjonalnym stosowaniu środków produkcji daje również żywność dobrą, żywność dobrej jakości – uważa były minister rolnictwa, Jan Krzysztof Ardanowski.
Żywność ekologiczna powinna być obecna w szkołach i szpitalach, A ile powinna kosztować?
cenyrolnicze.pl 5 godzin temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Żywność ekologiczna powinna być obecna w szkołach i szpitalach, A ile powinna kosztować?
Powiązane
W centrum kraju w piątek będzie bezwietrznie [POGODA]
3 godzin temu
Dania: Bez niespodzianki. Cena warchlaków ani drgnie
4 godzin temu
Polecane
"Dzień wolny". Świątek pokazała, w jakim mieście go spędza
1 godzina temu