Art Restauracja i Kawiarnia: 20 lat kulinarnej tradycji we Wrocławiu

4 tygodni temu

14 listopada 2024 roku Art Restauracja i Kawiarnia we Wrocławiu obchodziła jubileusz 20-lecia istnienia. Wydarzenie zgromadziło partnerów biznesowych, dostawców oraz firmy, z którymi restauracja współpracowała przez lata, podkreślając znaczenie długoletnich relacji i wspólnej historii.

Oficjalna część wydarzenia rozpoczęła się o 19:30. Agnieszka Radzikowska, dyrektor Art Hotelu, złożyła podziękowania wszystkim obecnym. Następnie Anna Wałęsa, kierownik ds. PR i marketingu Art Hotelu, zabrała gości w podróż po historii restauracji. Prezentacja, wzbogacona licznymi zdjęciami z najważniejszych momentów, wzbudziła zarówno śmiech, jak i wzruszenie.

W trakcie oficjalnej części wystąpił duet muzyczny: Piotr Pakowski (fortepian) i Kamil Wrzos (wokal), który zapewnił oprawę muzyczną wieczoru. Punktem kulminacyjnym uroczystości było pojawienie się tortu jubileuszowego, przygotowanego przez wieloletniego cukiernika restauracji, Krzysztofa Parysa. Tort został uroczyście pokrojony przez Jana Janisa, znanego z długoletniej pracy jako kelner w Art Restauracji.

Podczas wydarzenia w Sali Ogrodowej dostępny był telefon, gdzie goście mogli nagrywać jubileuszowe życzenia, a także retro fotobudka, która umożliwiała wykonanie pamiątkowych zdjęć.

Z okazji jubileuszu restauracja przygotowała specjalne menu bazujące na projekcie „Dawne Smaki Wrocławia”, odwołującym się do kulinarnych tradycji miasta sprzed 100-150 lat. Menu będzie dostępne do 6 grudnia 2024 roku, prezentując dania inspirowane historycznymi recepturami.

Obchody jubileuszu będą kontynuowane w 2025 roku. Restauracja zaplanowała serię koncertów, które odbędą się 7 stycznia, 4 lutego, 4 marca i 8 kwietnia. Na profilach Art Restauracji w mediach społecznościowych pojawiać się będą historie, zdjęcia i wspomnienia związane z jej działalnością. W ramach tych działań planowane są także konkursy, w których nagrodą będą zaproszenia kwotowe do restauracji.

Idź do oryginalnego materiału