Sieć pizzerii Da Grasso otworzyła w czerwcu trzy nowe lokale – w Gdańsku (dzielnica Przymorze), Bytomiu oraz Koninie. To kolejne kroki w realizacji strategii rozwoju marki, która od 2024 roku działa w oparciu o nowy model franczyzowy.
Nowe lokalizacje
Nowo otwarte lokale różnią się charakterem działalności i godzinami funkcjonowania:
-
Gdańsk-Przymorze
-
Adres: ul. Obrońców Wybrzeża 17
-
Godziny otwarcia: pon.–czw. i niedz. 12:00–22:00; pt.–sob. 12:00–23:00
-
Model działania: tylko dostawa i odbiór osobisty
-
-
Bytom
-
Adres: Rynek 12
-
Godziny otwarcia: pon.–czw. 11:00–22:00; pt.–sob. 11:00–23:00; niedz. 12:00–22:00
-
-
Konin
-
Adres: ul. Przemysłowa 9 (V osiedle, pawilon Rondo)
-
Godziny otwarcia: jak w Bytomiu
-
Nowa oferta franczyzowa
Nowe placówki działają w ramach zaktualizowanego modelu franczyzowego Da Grasso. Program ten przewiduje m.in.:
-
współfinansowanie kosztów uruchomienia lokalu (do 50 proc.),
-
wsparcie administracyjne i prawne,
-
działania marketingowo-promocyjne,
-
wsparcie operacyjne po otwarciu,
-
przypisanie dedykowanego koordynatora do każdego nowego franczyzobiorcy.
Kampanie promocyjne
Wśród narzędzi wspierających sprzedaż i rozpoznawalność nowych lokali są: materiały BTL, kampanie digitalowe, reklama zewnętrzna (OOH), a także akcja „400 darmowych pizz w każdy poniedziałek”, organizowana zwykle dwa do trzech miesięcy po otwarciu restauracji.