Da Grasso rozwija sieć franczyzową. Trzy nowe lokale otwarte w czerwcu

3 tygodni temu

Sieć pizzerii Da Grasso otworzyła w czerwcu trzy nowe lokale – w Gdańsku (dzielnica Przymorze), Bytomiu oraz Koninie. To kolejne kroki w realizacji strategii rozwoju marki, która od 2024 roku działa w oparciu o nowy model franczyzowy.

Nowe lokalizacje

Nowo otwarte lokale różnią się charakterem działalności i godzinami funkcjonowania:

  • Gdańsk-Przymorze

    • Adres: ul. Obrońców Wybrzeża 17

    • Godziny otwarcia: pon.–czw. i niedz. 12:00–22:00; pt.–sob. 12:00–23:00

    • Model działania: tylko dostawa i odbiór osobisty

  • Bytom

    • Adres: Rynek 12

    • Godziny otwarcia: pon.–czw. 11:00–22:00; pt.–sob. 11:00–23:00; niedz. 12:00–22:00

  • Konin

    • Adres: ul. Przemysłowa 9 (V osiedle, pawilon Rondo)

    • Godziny otwarcia: jak w Bytomiu

Nowa oferta franczyzowa

Nowe placówki działają w ramach zaktualizowanego modelu franczyzowego Da Grasso. Program ten przewiduje m.in.:

  • współfinansowanie kosztów uruchomienia lokalu (do 50 proc.),

  • wsparcie administracyjne i prawne,

  • działania marketingowo-promocyjne,

  • wsparcie operacyjne po otwarciu,

  • przypisanie dedykowanego koordynatora do każdego nowego franczyzobiorcy.

Kampanie promocyjne

Wśród narzędzi wspierających sprzedaż i rozpoznawalność nowych lokali są: materiały BTL, kampanie digitalowe, reklama zewnętrzna (OOH), a także akcja „400 darmowych pizz w każdy poniedziałek”, organizowana zwykle dwa do trzech miesięcy po otwarciu restauracji.

Idź do oryginalnego materiału