We Francji produkcja trzody chlewnej spadła w zeszłym roku o 5,0%, a wieprzowiny o 4,3%. Po niewielkim wzroście w roku poprzednim, ponownie spadła także konsumpcja, o 3,9%. Średnio każdy Francuz zjadł w ostatnim roku ok. 30,6 kilograma wieprzowiny. W handlu zagranicznym również odnotowano straty.
Francuska wieprzowina w odwrocie. Spadek konsumpcji i słabszy eksport
cenyrolnicze.pl 4 godzin temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Francuska wieprzowina w odwrocie. Spadek konsumpcji i słabszy eksport
Powiązane
Afera z polskim komisarzem UE. Europejska RPO uznała skargę
1 godzina temu
Polecane
Jak zidentyfikować i radzić sobie z potworami z pracy
21 minut temu
Rekord gwarantowany! Tyle Świątek może zarobić w WTA Finals
1 godzina temu