Fresh Corner rośnie szybciej niż stacje paliw. Jak MOL rozwija convenience w Polsce?
Zdjęcie: Strefa Fresh Corner na stacji MOL w Polsce
Gastronomia stała się jednym z kluczowych filarów biznesu detalicznego Grupy MOL. Koncept Fresh Corner, rozwijany od dekady na stacjach paliw koncernu, notuje rekordowe wyniki sprzedaży w całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej. W Polsce sieć przyspiesza rozwój formatu, zapowiadając dalszą ekspansję i umacnianie pozycji w segmencie convenience food dla kierowców i podróżnych.

22 godzin temu





![Damian Kołata, 7R: czas na nowe lokalizacje [KOMENTARZ]](https://omnichannelnews.pl/wp-content/uploads/2025/12/damian-kolata-7r.jpg)


![[RAPORT] Colliers: polski kapitał napędza inwestycje w nieruchomości](https://retailnet.pl/wp-content/uploads/2025/10/park-handlowy2.jpg)