Jak zaoszczędzić czas w kuchni? 3 proste sposoby na większą wydajność

6 dni temu
Zdjęcie: Jak zaoszczędzić czas w kuchni? 3 proste sposoby na większą wydajność


W wielu profesjonalnych kuchniach największym problemem jest presja czasu – pracownicy są zestresowani, a jakość potraw może na tym ucierpieć. Ale wcale nie musi tak być! Nowoczesne urządzenia kuchenne, takie jak piec iCombi Pro od firmy RATIONAL, pomagają lepiej zorganizować pracę. Oto trzy praktyczne wskazówki od eksperta RATIONAL, Jarosława Kołodziejka.

  1. Gotowanie nocą, bez nadzoru

Brak czasu w ciągu dnia? Wykorzystaj noc! “Zadania, które nie wymagają stałego monitorowania, powinny być wyłączone z codziennej rutyny. Inteligentne urządzenia, takie jak iCombi Pro, mogą kontynuować pracę po wyjściu pracowników.”- mówi Jarosław Kołodziejek, Regional Corporate Chef. iCombi Pro potrafi samodzielnie gotować przez całą noc – bez potrzeby pilnowania. Dzięki specjalnemu systemowi iCookingSuite urządzenie samo rozpoznaje, ile jedzenia znajduje się w środku i dostosowuje warunki pieczenia. To idealne rozwiązanie np. do przygotowywania dużych pieczeni czy duszonych dań. Rano wszystko jest gotowe – oszczędzasz czas, a potrawy zachowują świetną jakość.

  1. Szybkie i samodzielne mycie

Czyszczenie urządzeń kuchennych potrafi zabrać mnóstwo czasu. Ale i tu można go sporo zaoszczędzić. iCombi Pro oferuje szybkie mycie – trwa tylko 12 minut. Co więcej, system iCareSystem AutoDose sam dozuje środek myjący, więc nie trzeba manualnie wkładać tabletek. „Można tworzyć indywidualne programy mycia czy też ustawić mycie na konkretną godzinę.” – kontynuuje Jarosław Kołodziejek – „W zależności od tego, kiedy pasuje to do codziennej rutyny zespołu kuchennego, iCombi Pro myje się całkowicie samodzielnie”.

  1. Gotuj wcześniej i serwuj wtedy, kiedy trzeba

Przy dużej liczbie zamówień najważniejsze jest dobre przygotowanie. Dzięki technologii Cook & Chill oraz systemowi Finishing potrawy można przygotować wcześniej, a potem gwałtownie odgrzać przed podaniem – bez utraty jakości. To duże ułatwienie np. przy bankietach czy w stołówkach, gdzie trzeba wydać wiele dań w krótkim czasie.

Dzięki inteligentnym urządzeniom, takim jak iCombi Pro, kuchnia działa sprawniej, a zespół pracuje w spokojniejszej atmosferze. „To nie tylko oszczędność czasu – to także lepsza organizacja i łatwiejsze przyciąganie nowych pracowników”, mówi Jarosław Kołodziejek z firmy RATIONAL.

Więcej informacji: www.rational-online.com

Źródło: RATIONAL

Idź do oryginalnego materiału