Polska na kulinarnej mapie świata – nasi młodzi kucharze w kolejnym etapie SPYCA!

3 dni temu

Do kolejnego etapu VI edycji prestiżowego konkursu S. Pellegrino Young Chef Academy Competition zakwalifikowało się aż trzech zdolnych Polaków! Maciej Osiński, Cezary Boraczyński i Dawid Cieśliński, razem ze swoimi mentorami, polecą na Maltę, by zawalczyć o wielki finał. Ich umiejętności kulinarne oraz kreatywność będą oceniane przez jury, w którego skład wchodzą szefowie kuchni z całego świata, w tym także z Polski. Jurorką tegorocznej edycji będzie Iwona Niemczewska, właścicielka i Szefowa Kuchni restauracji „Z drugiej Strony Lustra”.

Fot.: Materiały prasowe (od lewej: Cezary Boraczyński, Dawid Cieśliński, Maciej Osiński)

Polska na międzynarodowej kulinarnej arenie

Pellegrino Young Chef Academy Competition działa już niemal od dziesięciu lat, wspierając młodych kucharzy w realizacji kulinarnych marzeń. To jeden z najbardziej prestiżowych konkursów na świecie, który otwiera drzwi do kariery. Według Iwony Niemczewskiej, jednej z jurorek, udział w konkursie daje szansę na spotkanie z najbardziej kreatywnymi młodymi pasjonatami kuchni z kilkudziesięciu krajów, inspirowanie się nawzajem i nawiązywanie wartościowych kontaktów. Udział w S. Pellegrino Young Chef Academy Competition to już duży sukces, a awansowanie do kolejnych etapów stanowi wyjątkowe osiągnięcie. Z tego powodu ogromne gratulacje należą się Maciejowi Osińskiemu, Cezaremu Boraczyńskiemu i Dawidowi Cieślińskiemu.

Pomóżmy naszym wygrać

W konkursie na ręce polskich kucharzy patrzeć będzie nie samo jury, ale i publiczność, która może wybrać swojego ulubieńca. Do 22 listopada br. na stronie konkursu trwa głosowanie, gdzie można oddać swój głos na jednego z uczestników. Osoba, która zbierze najwięcej głosów, otrzyma wyjątkową nagrodę Fine Dining Lovers Food for Thought Award. Wspierając naszych kucharzy, motywujemy ich do dalszej rywalizacji o finał!

Swój własny smak

Idealnym przepisem na wygraną w S. Pellegrino Young Chef Academy Competition i czymś, co zdecydowanie doda smaku jest autentyczność i kreatywność. Organizatorzy prestiżowego konkursu chcą w ten sposób zwrócić uwagę na autentyczność i kreatywność w świecie kulinarnym. Oprócz nagrody głównej uczestnicy tegorocznej edycji mają powalczą o wyróżnienia w trzech specjalnych kategoriach:

– S.Pellegrino Social Responsibility Award – dla dania, które najlepiej odzwierciedla odpowiedzialne praktyki kulinarne.

– Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – przyznawana przez mentorów za potrawę, która najpełniej oddaje kulinarne dziedzictwo regionu.

– Fine Dining Lovers Food for Thought Award – nagroda przyznawana przez społeczność Fine Dining Lovers online dla kucharza, który najgłębiej wyraża swoje przekonania poprzez swoje danie.

S.Pellegrino – Marka z tradycją i pasją

Konkurs S. Pellegrino Young Chef Academy Competition, organizowany przez markę S.Pellegrino, która od ponad 120 lat jest symbolem włoskiego smaku i stylu, wspiera młodych kucharzy, oferując im możliwość zaistnienia na międzynarodowej scenie kulinarnej. Udział w rywalizacji jest otwarty dla szefów kuchni poniżej 30. roku życia, a zdobyte nagrody i wyróżnienia często stanowią najważniejszy krok w drodze do globalnej kariery.

Czy polscy kucharze podbiją serca jurorów oraz publiczności? Okaże się już w kolejnym etapie konkursu S. Pellegrino Young Chef Academy Competition.

Idź do oryginalnego materiału