Springbank 1991 od Murray McDavid – jak smakuje?

1 dekada temu

Destylarnię Springbank darzę szczególną sympatią, a także szacunkiem za przywiązanie do tradycyjnych metod produkcji dlatego zawsze cieszę się kiedy mam okazję spotkać się z tą whisky niezależnie od tego którą etykietę noszą i czy pochodzą z wypustów destylarnianych czy niezależnych.

Jak smakuje Springbank 1991 od Murray McDavid?

Mission Gold Series, Bourbon, bottled at Bruichladdich, 285 bottles

Nos: 22 – na początku słodycz i wanilia, które bez wątpienia pochodzą z beczki po bourbonie, a później delikatne aromaty cytrusów. Whisky wyważona, delikatna i przyjemnie złożona.
Język: 22 – oleista, gwałtownie i zdecydowanie zdobywa język zachowując jednak swoją delikatność
Finisz: 22 – przyjemna, słodowa, czekoladowa
Balans: 22 – bardzo dobra whisky
Total: 88/100



Idź do oryginalnego materiału