Produkty alternatywne stanowiące zamienniki produktów zwierzęcych, takie jak mięso, ryby i ser, mogą zawierać więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Centrum Toksykologii Uniwersytetu w Antwerpii. Podejrzewa się, iż te alternatywne produkty zostały „zanieczyszczone” w procesie przetwarzania żywności, ale opakowanie również może mieć w tym swój udział.
Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
cenyrolnicze.pl 5 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
Powiązane
Dopłaty dla pszczelarzy 2025. niedługo rusza nowy nabór!
10 godzin temu
Polecane
Bez niespodzianek. Polacy przepadli w kwalifikacjach
3 godzin temu
1:6, 0:6. Mistrzyni wielkoszlemowa rozbita
4 godzin temu