Produkty alternatywne stanowiące zamienniki produktów zwierzęcych, takie jak mięso, ryby i ser, mogą zawierać więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Centrum Toksykologii Uniwersytetu w Antwerpii. Podejrzewa się, iż te alternatywne produkty zostały „zanieczyszczone” w procesie przetwarzania żywności, ale opakowanie również może mieć w tym swój udział.
Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
cenyrolnicze.pl 4 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
Powiązane
Ceny bydła 18.09.2025: Ile w tym tygodniu płacą ubojnie?
41 minut temu
Buraki 2025/26: cukrownie KGS szykują się na rekord
43 minut temu
Unijne fundusze na rolnictwo — kolejne nadużycia
2 godzin temu
Polecane
Głosy migrantów w europejskim transporcie
36 minut temu
Super tie-break rozstrzygnął mecz Polki w Seulu
39 minut temu
14% pracodawców nie chce zatrudniać pracowników 50+
43 minut temu
Iga Świątek gra dalej. Bez problemu odprawiła rywalkę
53 minut temu
Iga Świątek z udanym debiutem w Seulu. "Gra bezlitośnie"
1 godzina temu