Produkty alternatywne stanowiące zamienniki produktów zwierzęcych, takie jak mięso, ryby i ser, mogą zawierać więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Centrum Toksykologii Uniwersytetu w Antwerpii. Podejrzewa się, iż te alternatywne produkty zostały „zanieczyszczone” w procesie przetwarzania żywności, ale opakowanie również może mieć w tym swój udział.
Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
cenyrolnicze.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
Powiązane
Arbuzowy szturm na polskich polach. Areał wzrósł o 1917%
15 godzin temu
Polecane
Praga. Marie Bouzkova lepsza w czeskim finale
4 godzin temu
Jelena Rybakina pokpiła sprawę. Niespodziewana porażka
4 godzin temu
Niespodzianka w finale. Faworytka ograna
5 godzin temu
Co za wieści! Urodziła po raz trzeci
5 godzin temu
Iga Świątek poznała rywalki w Montrealu. Wielki rewanż?
7 godzin temu