Produkty alternatywne stanowiące zamienniki produktów zwierzęcych, takie jak mięso, ryby i ser, mogą zawierać więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Centrum Toksykologii Uniwersytetu w Antwerpii. Podejrzewa się, iż te alternatywne produkty zostały „zanieczyszczone” w procesie przetwarzania żywności, ale opakowanie również może mieć w tym swój udział.
Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
cenyrolnicze.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Substytuty mięsa zawierają więcej szkodliwych substancji niż produkty zwierzęce
Powiązane
Czy rolnikom przysługuje aktywny rodzic?
7 godzin temu
Polecane
Bos sleept zilver binnen op EK zeilen ondanks derde plaats
1 godzina temu
Zverev advierte: Semifinal Alcaraz en peligro por salud
3 godzin temu