W ubiegłym roku po raz pierwszy w historii w Unii Europejskiej odnotowano wzrost spożycia mięsa. W 2024 r. w państwach członkowskich UE spożycie wynosiło średnio 66 kg na osobę. Istnieją jednak znaczne różnice między poszczególnymi państwami członkowskimi. Np. spożycie mięsa w Niemczech jest znacznie niższe od średniej UE.
Historyczny wzrost spożycia mięsa w Unii Europejskiej
cenyrolnicze.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Historyczny wzrost spożycia mięsa w Unii Europejskiej
Powiązane
Arbuzowy szturm na polskich polach. Areał wzrósł o 1917%
15 godzin temu
Polecane
Praga. Marie Bouzkova lepsza w czeskim finale
4 godzin temu
Jelena Rybakina pokpiła sprawę. Niespodziewana porażka
5 godzin temu
Niespodzianka w finale. Faworytka ograna
5 godzin temu
Co za wieści! Urodziła po raz trzeci
5 godzin temu
Iga Świątek poznała rywalki w Montrealu. Wielki rewanż?
7 godzin temu