W ubiegłym roku po raz pierwszy w historii w Unii Europejskiej odnotowano wzrost spożycia mięsa. W 2024 r. w państwach członkowskich UE spożycie wynosiło średnio 66 kg na osobę. Istnieją jednak znaczne różnice między poszczególnymi państwami członkowskimi. Np. spożycie mięsa w Niemczech jest znacznie niższe od średniej UE.
Historyczny wzrost spożycia mięsa w Unii Europejskiej
cenyrolnicze.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Rolnictwo
- Historyczny wzrost spożycia mięsa w Unii Europejskiej
Powiązane
4500 świń do wybicia. Wybuchło ogromne ognisko ASF
1 godzina temu
Ciasto drożdżowe ze świętokrzyskiej wsi
1 godzina temu
Polecane
Nowe refundowane szczepienia w aptekach. Jest termin
50 minut temu
Ale numer. Oto nowy biznes Marii Szarapowej
2 godzin temu